{ FORUM - LOVE }
Search
Title / Tags Author

想留隻豬比自己最後一個係咪真係好傻

註冊日期: 2020-8-3

其實拍過兩次長拖 (一次4年 上次2年半)
但同兩個前度都冇發生關係,佢地都係婚後主義者。
雖然我覺得性生活好重要,但當時覺得佢地係最後個一位,
願意等同期待個一日。即使想都忍住,亦冇任何越軌行為。
但時間一長佢哋都就對我差同冷淡,因為各種原因最後都分咗手。
對愛情某程度上好失望,唔想再拍拖,都再冇任何有意發展嘅對象。

一直覺得自己性需要唔細,都忍左好多年,
而家有個外型都唔差既仔追緊自己,
但知佢唔係認真,只係想食我,
外型係理想,但心知佢唔係作為伴侶既type。
有人話我而家咁嘅年代仲留處係好傻,
其實分分鐘最後都會比人哋背叛或唔愛你嘅一日
而且愛你既人根本就唔會介意你係咪處,
不如享受當下仲好。
同時間又覺得第一次好有紀念價值應該要愛既人做,
未遇到好嘅應該再等吓。

補充番 今年24歲

想留隻豬比自己最後一個係咪真係好傻
+ Favorite

註冊日期: 2015-4-9

實際上
最後一個係要響死果日先會知係邊個
你亦唔會冇左隻豬之後就去死

或者咁講,閣下個腦仲停留響上個世紀五六十年代或之前⋯⋯

註冊日期: 2019-11-19

hello sis
係現今世代, 有這種想保持貞潔至婚後的想法是十分十分難得, 欣賞你的忍耐, 明這絕非易事, 24年來你做得到, 證明你是一個堅守信念的人!
應唔應該同男友發生性關係, 每個人都有自己答案, sis你是成年人, 你有身體自主權, 你絕對可以為你身體做任何決定, 只要係你自己本人的意願~

不過我個人覺得性同愛係分不開, 一個你鍾意你愛的人先值得你將寶貴的身體交給他, 所以sis你諗諗你係因為一時寂寞所以想同對方發生關係, 定你真係好愛佢愛到不介意對方會否回應相同的愛給你...

至於性慾, 其實男同女有性慾係好正常, 咁先代表你係發育完整的女性, 所以我地係要學識如何紓解我地的性欲。自慰是一個好好的方法, 一來有身體上的滿足, 二來都可以探索我們身體, 讓將來與伴侶進行性行為時可以更加水乳交融。探索身體可以用手指, 或者外來工具, 不過記得要保持衛生清潔, 你有興趣可以DM我再私下傾~

at the end, sis, 明白尋找伴侶的道路上你曾有過阻礙, 會灰心會有懷疑都好理解, 不過可以灰心但唔好絕望, 我地每個女仔都值得俾人好好對待, 遇到對的人之前, 就讓自己成為那個人, 加倍地對自己好, 會笑的女孩總是有福的~~

註冊日期: 2017-3-20

無話傻唔傻既,每個人都有自己的堅持。

我自己就覺得在交往stable後就要試下做,萬一大家在床上真的完全合不來,我可以有更多機會考慮要不要拍落去,或者我對對方的愛足不足以克服呢個障礙。如果要同一個人長久走下去,床事未必需要好多,但唔可以無。

同意你說第一次有意義應該要愛的人做,但我覺得嗰一刻係真心相愛已經夠,將來的事其實無人控制到。唔使俾咁多框框自己,就算你頭5個都無做,到第6個做左但最後分手,都無問題ga,最重要是你自己開心,不用為了別人的看法委屈自己。

Catie2000 發表於 2020-8-3 11:29
hello sis
係現今世代, 有這種想保持貞潔至婚後的想法是十分十分難得, 欣賞你的忍耐, 明這絕非易事, 24年 ...

其實其中一點考慮嘅係覺得第一次咁有紀念價值想有一次好嘅體驗, 唔認真男其實只係想搵我做床伴,佢咁有性經驗其實唔會得到差既初夜,同時我承認自己思想太保守,依家係掙扎緊應該將第一次應該比愛人定經驗老手好

Ppooppp 發表於 2020-8-3 14:42
其實其中一點考慮嘅係覺得第一次咁有紀念價值想有一次好嘅體驗, 唔認真男其實只係想搵我做床伴,佢咁有性 ...

唔認真男有豐富性經驗不同於你的初夜一定好喎dear

因為經驗有分生理同心理
生理上男伴能唔能夠體諒你第一次緊張, 有無耐性做足夠前戲, 令你陰道夠濕潤, 外在環境夠唔夠有氣氛令你放鬆, 男伴過程中有無關心你感受/ 只顧自己爽不停插...

心理上你第一次進行陰道交, 對方將陰莖插入你身體內, 無論你將來會不會同佢長久, 佢都在你身體上留有痕跡, 你想將來回想起初夜回憶, 想起這個人, 你會想記住同佢有愛的回憶, 定只係記得佢有技巧個一面?

即使男伴幾有經驗都好, 不代表佢一定能夠溫柔有耐性地體諒你初次性行為時的不適同緊張, 所以若果真係要同佢發生關係, sis你都一定要同佢溝通好, 前戲要做足, 否則過程中令你享受不到性愛應有的快感, 反而有機會令你有陰影, 影響你日後性經驗...

做or唔做, this is a question~ sis你不需要急, 慢慢諗清楚自己想要咩, 又或者你同唔認真男在良好溝通的情況下, 可以有少少親密接觸? 咁一步步試下你又可以知自己接受到幾多...不過一定要溝通好唷, 要俾對方知當你覺得要停時就一定要停, 唔可以強逼你, 如果男伴覺得要掂下停下好辛苦, 咁你再評估下佢值唔值得你初夜~

註冊日期: 2016-7-12

Ppooppp 發表於 2020-8-3 14:42
其實其中一點考慮嘅係覺得第一次咁有紀念價值想有一次好嘅體驗, 唔認真男其實只係想搵我做床伴,佢咁有性 ...

如果你純粹想有一次好嘅性經驗,咁就要睇你有幾信任呢個唔認真男,如樓上所講,有經驗唔代表佢會照顧你感受。

註冊日期: 2020-7-31

留俾老公。

Catie2000 發表於 2020-8-3 15:34
唔認真男有豐富性經驗不同於你的初夜一定好喎dear

因為經驗有分生理同心理

多謝sis回覆,得意地方其實對方知我係處,識佢個人覺得溫柔既,對方都知其實我唔鐘意佢,某程度上只係互相利用。 只係掙扎緊第一次留比愛既但技巧未必好既未來一伴,定係真係活在當下享受性事再算。
我唔打算拍拖住,對戀愛暫時亦冇信心,想享性同時又思想保守。
樓上有人叫我自慰但我覺得唔夠,煩惱但係唔知可以同邊個傾。

YYYYU 發表於 2020-8-3 16:39
如果你純粹想有一次好嘅性經驗,咁就要睇你有幾信任呢個唔認真男,如樓上所講,有經驗唔代表佢會照顧你感 ...

其實佢人都算溫柔既,但大家都冇愛情

註冊日期: 2016-7-12

Ppooppp 發表於 2020-8-3 18:28
其實佢人都算溫柔既,但大家都冇愛情

所以就係話前題係"如果你純粹想有一次好嘅性經驗"。
諗清楚你自己想要甚麼,你又能承受咩後果,才行動吧!

註冊日期: 2019-5-24

留俾老公吾算傻,但係俾一個玩家就超級傻,人哋當妳係傻婆

其實樓主你struggle左咁耐都一定好辛苦,明知與對方無愛,但又好想嘗試性的滋味,你爭扎左咁耐,證明你內心深處都覺得性呢樣野是重要的,是需要三思的。聽你講你覺得自慰唔夠,可唔可以分享多少少?係點樣唔夠?你係有性欲想搵人解決,定你覺得人人都有性經驗,你今年24歲,都「應該」要同人發生性行為?

你平時同唔認真男係點相處架?大家會傾咩?你話大家同意係互相利用,意思係大家同意只做SP?

如果覺得太多問題好難答,please don’t get offended,  只係想同sis你認真探討一下你真正的需要~

註冊日期: 2020-7-31

留俾老公。
如果唔留,而佢又介意,你嘅餘生有排受。

註冊日期: 2017-10-10

其實點解要諗⋯唔知你的婚後性行為仲會唔會堅持下去,但純粹有個所謂靚仔撩你啫,你話唔中意冇感情ga ma, 點解仲要諗?
到你下次真正拍拖,真心中意果個人,你至意好唔好比啦,咁樣實際過你考慮一個完全冇關係ge人⋯

註冊日期: 2015-7-18

及時行樂,隨心所欲,就算留都老公都好,都難保果個係會同你走到最後既人

註冊日期: 2016-4-22

唔傻呀!我依家31,我都係留左俾自己老公,話你傻果d 大家價值觀唔同!只要你開心 舒服就得啦!

註冊日期: 2016-8-4

會珍惜自己的女孩子才會被珍惜。

註冊日期: 2018-9-13

我覺得你以後會後悔死啦

好似我果時認識咗一個男嘅,有約下我出去玩啊遊車河咁,認識時間唔耐,點知在我生日時被佢灌醉了不情願下就失了身??仲要係第一次???
最後只係同佢拍拖一段短時間就分開啦,真係不歡而散的⋯
但以後諗返起呢個男人,都覺得自己好蠢,好冇用,點解唔堅持一下⋯

第一次好珍貴,雖然唔一定要留俾老公,但真係應該留俾當下會珍惜自己嘅果個男人

註冊日期: 2020-8-10

留隻豬比老公一啲都唔傻 反而未來老公會更加珍惜你 sis唔好咁傻亂比隻豬個男仔 有啲男仔好衰 會為左想食你 咩都做得出!希望你可以繼續堅持到 怕你宜家一時衝動 令你將來後悔。