{ FORUM - LOVE }
Search
Title / Tags Author

男友有個5年既ex

註冊日期: 2020-2-19

我男朋友有個拍左拖五年既前度,大家都係對方嘅第一次。
後來雙方出軌,信任出問題,於是我bf同佢提出分手(因為佢覺得自己出軌既時候有坦白講,個ex就完全冇,重拎返佢做錯既野黎話佢,但當時佢係已出左軌,後來我bf覺得感覺怪怪地,不斷迫問之下ex先承認)

過左一/兩年之後,個ex搵返我bf 要求復合,我bf出黎見左佢,拒絕左佢。(當時未遇到我)
Bf話覺得同佢一齊既時候都有唔鐘意佢某d性格,例如 比較專橫,lead住人地做嘢。而且再見既時候感覺已經冇左。

但係我覺得我bf重care, 佢ex依加已經有未婚夫,佢唔想參加佢婚禮。
ig 又like左佢ex既selfie 冇like過佢ex同未婚夫既合照。好明顯係重care?

最近又多手㩒佢ex個fb ,見到佢其中一幅profile pic有我bf ,重寫住 : 依個係我未來老公。
??????????
個心真係有d唔舒服,想問各位覺得甘係正唔正常?
+ Favorite

註冊日期: 2016-7-12

呢D小事唔需要介意。

註冊日期: 2016-10-5

過左去啦都唔覺得佢地餘情未了, 唔好諗太多

註冊日期: 2017-11-20

屌你老母搵個 A0 啦仆街

佢ex將我bf個家姐 係fb set左做姊妹。
而且依加重有私底下搵我bf傾計。

個時佢要求復合係拎佢依加個未婚夫黎講 話如果唔復合就會同佢依加個未婚夫一齊。之後佢哋就同居左一年依加打算結婚。
感覺上好似好鍾意我bf甘,會係唔同渠道黎cool住佢甘。。。。

214214 發表於 2020-3-19 09:45
過左去啦都唔覺得佢地餘情未了, 唔好諗太多

我就係驚依樣,好似好難捨難離甘。分左重好care甘。
我地初初開始個陣,佢都話當佢係妹,會 care下佢近況。。
前度又丫妹又會搵佢同佢屋企人,真係好怪。

jojojojojojojo 發表於 2020-3-19 13:16
我就係驚依樣,好似好難捨難離甘。分左重好care甘。
我地初初開始個陣,佢都話當佢係妹,會 care下佢近況 ...

咁唔信任你就搵另一個啦。

註冊日期: 2017-10-10

人地都結婚啦,而且又冇直接攪到你,你睇實d 條仔仲好啦,話晒佢確確實實有出軌前科,你就真係麻鷹唔管管雞仔⋯

你好想條仔去個ex 婚禮咩?正路和唔和平分手都唔會想去啦⋯

男朋友有話過如果真係好唔鍾意可以block左佢,但係佢怕個女仔會覺得佢重好鍾意佢/屋企人會問店解,因為佢屋企人識佢。
我覺得如果我話: 好丫 Block左佢啦! 又好似有d過份,好專制甘款。
但係有時忍唔到睇佢d野

註冊日期: 2018-7-9

比我都介意

註冊日期: 2017-9-29

唔想出席婚禮又話人仲care, 出席又話唔尊重你, 點呀? 好煩

細VV 發表於 2020-3-20 12:27
唔想出席婚禮又話人仲care, 出席又話唔尊重你, 點呀? 好煩

如果完全放低左,其實出席冇問題。

其實可能冇人話你知,咁就由網友話你知啦,你呢種性格係搖擺不定,冇自信,執著,雞毛,疑心大⋯

你疑心大,懷疑人地女方仲對你條仔餘情未了,有冇諗過,你條仔唔係真係咁大吸引力? 人地都結婚啦,係唔會回頭⋯
你唔好咁雞毛,係唔中意就一句叫佢唔好聯絡,完全斷聯絡又有幾難? 呢d叫冇眼屎乾淨盲⋯但你又要話想確定條仔係咪真係冇野,冇野又唔出席人婚禮? 好煩呀⋯

可唔可以簡單地解決問題,而唔係扭扭擰擰咁⋯

milktea913 發表於 2020-3-20 16:24
其實可能冇人話你知,咁就由網友話你知啦,你呢種性格係搖擺不定,冇自信,執著,雞毛,疑心大⋯

你疑心大 ...

下。佢當初係追我bf先, 後來我bf綠帽左佢,佢又綠帽佢,之後比我bf飛左, 過一兩年都重要求要復合wor。。。
甘都唔叫吸引力大?
雖然我認我係疑心大,好驚會冇左佢。但我bf個樣係好靚仔個種,成日有女痴埋去。
而且我覺得佢算花心。
其實某程度上我都會覺得佢有少少渣,晒左佢ex 5年青春。之後再搵過細好多既女仔(我比佢細好多年)
佢話佢對我係真心,就算block晒d ex 同其他女都冇問題,所以我先冇走到。可能係我多心。。。。。

jojojojojojojo 發表於 2020-3-20 21:21
下。佢當初係追我bf先, 後來我bf綠帽左佢,佢又綠帽佢,之後比我bf飛左, 過一兩年都重要求要復合wor。。 ...

過一兩年都仲要求復合,可能只不過係個女仔嗰時啱啱甩拖,求其就手問下你條仔復唔復合而已。
依家個女仔都要結婚啦,你仲咁介意,咁唔信任,咁你搵過第二個啦!
都啱嘅,你條仔有出軌前科,有其他女都唔出奇,但就唔係呢個5年EX囉。

都痴線⋯出軌男送都唔要啦,係你當係寶啫⋯
人地當年求你條仔復合,咁代表咩? 只能代表當刻個女仔仲有期望,但今時唔同往日,你又知人地點諗?
而且重點不在個ex 方面,係在你條仔方面,佢有晒出軌前科,你跟本信唔過佢,但又好矛盾地將個矛頭指向個ex ...幻想人地會食回頭草攪你條仔⋯

如果你男友係心裡面得你一個,你怕咩人攪佢? 亦唔會就佢出唔出席ex婚禮而嘈嘈閉⋯

milktea913 發表於 2020-3-21 00:46
人地當年求你條仔復合,咁代表咩? 只能代表當刻個女仔仲有期望 ...

甘個ex都出軌啦。又會好得去邊呀?
佢會留一線 我真係覺得唔出奇。
佢話結婚 過左成年都冇結。又結又唔結甘
不停煩我bf ,講以前d野。

milktea913 發表於 2020-3-21 00:46
人地當年求你條仔復合,咁代表咩? 只能代表當刻個女仔仲有期望 ...

正常又出軌又盛,做返朋友都唔會話成日聯絡 。
依加佢時不時whatsapp 我bf 講返以前打算一齊去日本個d野。
Facebook wall 重keep住d舊嘢,話好掛住佢又盛。比着你見到都唔舒服啦。

重有 當時個ex要求復合既時候已經識左佢未婚夫,話如果我bf唔同返佢一齊就要簡依個“未婚夫”, 邊有人會將自己未來男友放係次一等地位到,好似做後備甘ga