{ FORUM - LOVE }
Search
Title / Tags Author

(Mimi)可唔可以唔好再成日揾我發洩?

註冊日期: 2016-6-23

對男朋友既感覺愈泥愈淡
佢對我既好都幾飄忽,當佢心情好或者我做一啲事令佢開心佢就會對我好
當佢翻工翻到好燥底同有人激親佢就成日都發洩落我到,bf係做地盤 所以佢翻工辛苦我都會體諒佢
但我接受唔到佢平時小小事都用好唔耐煩又講啲好hurt我既說話俾我聽
好似有一次我係佢屋企想禁電視睇
但佢屋企有好多電視搖控(類似Apple tv既電視盒)所以就叫佢幫我禁
佢就好唔耐煩咁話我小小野都唔識做,又話我係咪廢,我聽完都算 態度都冇嬲,我就同佢講我自己試下禁啦 佢就話唔洗 但佢禁禁下個搖控點禁都禁唔到完全冇反應佢就好大力咁掉個搖控落地
覺得男友小小事就好沖動
仲有佢成日叫我去買翻啲新衫 咁我就約個朋友去行街買衫 我提前同佢講左 佢都好口爽咁叫我快啲買 到個日我出門口同佢講我出去啦 佢就話我又去邊吖個啲又話唔俾去
我同佢講我前幾日同你講左你俾我去我先去我兒家約好晒先話唔俾去你想點吖
佢就黑晒面話你中意啦
每一次發生尼啲好小既事,我對佢就愈泥愈淡
我都有叫過佢改,每次佢講完到最後都係咁
我真係唔知係我唔夠包容佢定佢已成習慣咩都羅我泥出氣 心情好既時候咩都得心情唔好就揾我發洩
其實到底係我有問題定點-_-
+ Favorite

註冊日期: 2016-5-7

心同感受
只能說 矛盾只因深愛著
但好憎佢地講完又吾聽吾覺得自己錯

註冊日期: 2015-10-24

你男朋友咩星座唔知有冇關呢?我男朋友有時對我都係咁…但又唔捨得走…冇事又真係幾好嘅對我…唉

註冊日期: 2009-11-22

買d下火野比佢飲下,
或者去濕果d
痴腳果d吸濕貼都可以試下wo
痴左冇咁攰,人可能精神d

我男朋友係處女座
我都有買過貼腳個啲
但好似冇咩作用

註冊日期: 2009-11-22

貼腳果D要連逐貼1星期以上先有效架..
人大左積埋D濕氣都冇可能一次過吸走~

我會試下間唔中買下涼茶俾佢飲嫁啦
多謝各位sis既意思

我覺得下火野係冇用…我男朋友自己都會買下涼茶…但其實都係咁上下冇分別…我地高峰上黎每日見都嘈…當然佢唔講但我同我姊妹都feel到似壓力大問題囉…

註冊日期: 2012-8-9

呢排天氣好熱,做地盤工好辛苦,你哄下佢開心啦,天氣好D再同佢傾下

註冊日期: 2016-5-30

其實傾黎無咩用,因為佢個格系咁就系咁,容易燥底,無得改

註冊日期: 2015-9-10

你男朋友同個女人有咩分別?加上性格吾好.....不如問下自己呢個男人同你結婚後都係咁....你會吾會頂到過世....
江山易改本性難移...叫佢改,1、2日咪又打回原形....做女人做咩要咁折磨自己?

吾係要你搵個有錢男朋友...但最低限度都吾係要個下下搵你發洩既男朋友丫。錫自己多d 啦,我感覺你好辛苦

註冊日期: 2016-7-15

I know that feel ...都係地盤

註冊日期: 2015-7-2

同我EX似
呢D係佢性格有問題,唔係你既問題,佢唔識得尊重人,EQ低,唔成熟,
同你講丫,你繼續同呢種人一齊蝕底既只係你,浪費青春時間心機而佢係唔會改,亦改唔到幾多
所謂物以類聚,如果你自問同佢唔係同一類人就快快離開

我EX每次唔高興都發癲咁嘈我,而我係冇做錯野的,久而久之影響埋我都會學左佢咁燥,亦搞到我諗爆頭係咁諗係咪我唔識就佢。。。真係會好恐怖,早走早著

唉其實我真係懷疑我同佢係米真係適合
但佢平時唔燥底時佢對我都幾好
係有時佢翻工唔開心先成日咁 唉

其實工作環境係真係會令一個人燥底,好似我以前返工,又唔定時,又要日曬雨林,所以我明白你男友燥底原因。
啦,我唔知佢本身性格係甘定因工作,人事。
兩者不同的,我以前做果份工,都會好似你男友甘,小小事就好燥底,前男友都受左我唔少氣,我嘅燥底係環境同工作不快樂導致,但好彩,當時嘅男友好好,佢知道我係因為工作壓力而甘,反而好體諒我,我燥底佢好有耐性去氹我,無同我硬鬥硬,令我後尾都覺得自己甘有問題,甘樣好黑人憎,所以我後來選擇左用另一種方式,當我唔開心或者想有人支持嘅時候,我就打電話俾男友,心平氣和去講出黎,結果我又發到出黎,佢又知我咩事唔開心,大家關係自然好。
另外,果排我好鐘意食牛肉,我發現食得多牛真係好易燥底,如果你男友已經燥,就避開唔好食。

其實你係無問題,但你想改善,你要識企硬,搵日認真地同佢坐低傾,重點地講出你嘅問題,同埋試下同佢講,如果你唔同我分享咩事唔開心而甘燥,我下次唔理你嫁啦,你亂發脾氣,我就出去安靜下,唔理你嫁。
當然,下次有機會佢又無理燥底,你就要記得你甘講過,幾唔想,都要實行一次,令佢去思考下自己甘真係有問題,會令人唔開心。

註冊日期: 2016-2-11

每人番工都有壓力有辛苦的地方,但如果次次都要發洩係身邊的人身上,又無改善,咁樣相處點會開心?習慣左好容易會變本加厲就仲難救,如果傾完過左一段時間都無改善,sis就要認真考慮呢個人到底可唔可以同你過人世

人就係咁…活於過去…所以通常sis都係浪費青春到唔可以再浪費地步先醒
係度念佢以前幾好幾好…係到念佢唔發脾氣冇事其實又對我地唔差…我同你都係一樣咁…成日去念依啲所以我到依家都走唔到。自己唔肯去清醒真係冇計…我身邊知咩事嘅都會叫我走唔好重留…而我總希望佢會改結果一次兩次打回原型…直到依家我都重有一絲希望。好想見到結果…但自己唯一清楚嘅係我走也許佢先知問題發生所在但我唔想

angrykillyou 發表於 2016-7-19 05:25
唉其實我真係懷疑我同佢係米真係適合
但佢平時唔燥底時佢對我都幾好
係有時佢翻工唔開心先成日咁 唉

我同男友係讀書時期識
所以我知有時佢好挽得 有時都會好似燥底
佢性格都係易燥底既人
我有嘗試過大家坐底咁傾過
佢都有講對唔住會改
但到最尾佢又再係咁
我就等佢心情好翻先同佢講翻
佢就話咁我個時燥底吖麻
我都有試過同佢講心情唔好就同我講
冇謂你對我語氣差傷感情
但佢可能係處女座咩都中意收收埋埋唔係好中意同人訴苦

angrykillyou 發表於 2016-7-19 05:29
其實工作環境係真係會令一個人燥底,好似我以前返工,又唔定時,又要日曬雨林,所以我明白你男友燥底原因。
啦,我唔知佢本身性格係甘定因工作,人事。
兩者不同的,我以前做果份工,都會好似你男友甘,小小事就好燥底,前男友都受左我唔少氣,我嘅燥底係環境同工作不快樂導致,但好彩,當時嘅男友好好,佢知道我係因為工作壓力而甘,反而好體諒我,我燥底佢好有耐性去氹我,無同我硬鬥硬,令我後尾都覺得自己甘有問題,甘樣好黑人憎,所以我後來選擇左用另一種方式,當我唔開心或者想有人支持嘅時候,我就打電話俾男友,心平氣和去講出黎,結果我又發到出黎,佢又知我咩事唔開心,大家關係自然好。
另外,果排我好鐘意食牛肉,我發現食得多牛真係好易燥底,如果你男友已經燥,就避開唔好食。

我會嘗試下咁同佢講
多謝sis既意見