{ FORUM - LOVE }
Search
Title / Tags Author

delete

註冊日期: 2016-6-20

delete
+ Favorite

註冊日期: 2015-6-8

我會突登係佢面前活得更好!! 冇必要放棄自己建立既野!! 我明白好難... 但都要做!! 加油

Cokob 發表於 2016-6-20 17:09
我會突登係佢面前活得更好!! 冇必要放棄自己建立既野!! 我明白好難... 但都要做!! 加油 ...

多謝你既支持...多謝你個post!!!

註冊日期: 2016-3-2

同意樓上
一句無感覺就飛人既男人好極有限啦
一句講哂即係無新鮮感, 對厭左

自己自強d, 日日返工唔好再垂頭喪氣
化返個淡淡地既妝, 打扮一下衣著
成個人精神有氣息, 眼前一亮
甘做唔係要引佢追返你, 比返咩新鮮感佢
係要比佢睇到係佢走寶!
比佢睇到無左佢你都一樣可以活得好好!

到時話唔定有個好男仔 /男同事追你到時眼紅既係佢

crazyworld 發表於 2016-6-20 17:28
同意樓上
一句無感覺就飛人既男人好極有限啦
一句講哂即係無新鮮感, 對厭左

唉...佢講初時講佢冇能力結婚, 就算有一舊錢..佢都唔捨得拎出黎。
又講就快40歲...好想專心工作。星期1-日都番...(咁當然事實係冇)

去到最後我好想復合...但係佢講, 復合唔係問題, 問題係佢已經冇左感覺。
佢令到我覺得,好似個個男人都係咁....
我對上一個男朋友又係因為呢個問題分手...(冇錢結婚..)
我出年30歲喇....好男人真係好難搵, 我已經認定左佢係我最後一個...結果都係失望收場「

多謝你地既鼓勵 ,
工作一直都係我最有把握做到既事.....
但個人真係好少打扮係真...
希望快D重新震作

註冊日期: 2015-4-8

去搵一個已經ready收心養性成家立室既男人,而唔係一個等佢想定落黎既男人先會有好結果,呢個係個人經驗之談

poohc9 發表於 2016-6-20 18:44
去搵一個已經ready收心養性成家立室既男人,而唔係一個等佢想定落黎既男人先會有好結果,呢個係個人經驗之 ...

初初識佢已經係講好想結婚...以為佢成熟穩重,
一路都好有計劃...不過原來都係得個講字...

5年喇... 感情真係經唔起時間考驗。
唯有等緣份

註冊日期: 2015-10-6

你有咁多年工作經驗,出去搵唔到另一份工?隨時過完塘仲肥左

我自己就寧願人工少了都要轉工,除非工作上同ex好少見和接觸啦。。。

不過你都29,無男人可依靠就要靠自己啦!你無信心搵到份更好的工就唔好轉了

littleip 發表於 2016-6-20 19:18

我自己就寧願人工少了都要轉工,除非工作上同 ...

其實我最近都見左幾份工,  其實人地OFFER都差唔多...
有D仲高過而家 , 不過始終做左咁多建立左好多野,
自己好唔甘心去放棄.....
而其實好多時都會同佢夾到JOB...因為佢係我上司....
夾JOB 係冇問題 , 但有時好似以前咁, 收工會一齊收..好多關心既說話會冇左, 而家會好冷淡,好似唔識咁。
有時佢早收工, 我會唸,佢係唔係同第二個女朋友一齊? 咁快?(雖然我知唔關我事...但因為自己仲有感情) 而好唔開心同難過。我試過1個月係咁....所以先忍唔住想唔做。但係呢幾日放假唸唸下...又覺得好唔甘心,點解要為左個冇勇氣既男人...去放棄我最鍾意既工作!!!
不過到左呢個年紀, 真係好難識男仔, 好多都結哂婚....好難好難///

註冊日期: 2015-10-6

sh1 發表於 2016-6-20 19:28
引用:

littleip 發表於 2016-6-20 19:18

我自己就寧願人工少了都要轉工,除非工作上同 ...

其實我最近都見左幾份工,  其實人地OFFER都差唔多...
有D仲高過而家 , 不過始終做左咁多建立左好多野,
自己好唔甘心去放棄.....
而其實好多時都會同佢夾到JOB...因為佢係我上司....
夾JOB 係冇問題 , 但有時好似以前咁, 收工會一齊收..好多關心既說話會冇左, 而家會好冷淡,好似唔識咁。
有時佢早收工, 我會唸,佢係唔係同第二個女朋友一齊? 咁快?(雖然我知唔關我事...但因為自己仲有感情) 而好唔開心同難過。我試過1個月係咁....所以先忍唔住想唔做。但係呢幾日放假唸唸下...又覺得好唔甘心,點解要為左個冇勇氣既男人...去放棄我最鍾意既工作!!!
不過到左呢個年紀, 真係好難識男仔, 好多都結哂婚....好難好難///

咁就繼續做份工吧!你咁唔捨得份工,轉左工都唔會做得開心
努力調節自己,把他當普通同事看待吧!
但我不贊成要活得比他好做目標,直頭不把他放在眼內仲實際,反正唔要你係佢走寶,無必要同一個眼光差的人去比較,把自己的目標放遠些,離開他

註冊日期: 2016-5-27

陪你一世既人係你自己 為左個唔再愛你既人放棄你自己既機會 值唔值得先

個橙碌左出馬路 發表於 2016-6-21 01:14
陪你一世既人係你自己 為左個唔再愛你既人放棄你自己既機會 值唔值得先

多謝你~ 個橙碌左出馬路 ~~~HAHA

註冊日期: 2015-7-2

明白好難受,但係諗深一層為佢而放棄份好工,好老細,好唔抵!
加油,堅強D,比佢活得更好,同去搵另一個值得你愛既人,move on!

holicholic 發表於 2016-6-21 16:38
明白好難受,但係諗深一層為佢而放棄份好工,好老細,好唔抵!
加油,堅強D,比佢活得更好,同去搵另一個 ...

多謝你地既鼓勵...
第一次出POST ,
你地既回應真係令到我....振作不少~~
多謝你地

註冊日期: 2015-7-2

sh1 發表於 2016-6-21 16:44
多謝你地既鼓勵...
第一次出POST ,
你地既回應真係令到我....振作不少~~

樓主話少打扮,呢樣真係要花D工夫研究,因為男人都係膚淺,鍾意靚既野,好多人認為內在美好就得,但如果你冇外在美,男人唔會去留意你內在有幾美,所以要振作,好好打扮自己,令人眼前一亮!
29歲又如何!再搵一個大你十年8年既對像,在佢地眼中你依然係有value,既成熟獨立,有穩定工作同經濟能力,比20出頭,未必明白男人需要,而且要依賴男人經濟既後生女吃香!做女人係唔容易,外表要努力保養,內在亦要識對男人收放自如

我同意樓上講,搵一個已經ready收心養性既人,相信自然增加可以開花結果既機會!

註冊日期: 2016-1-7

佢唔要你, 你更加唔好放棄呢份工。
同意樓上所講,要活得比佢好。
趁依家休息,好好裝備下自己,扮下靚,買下衫。
閃令令咁返去,等佢後悔。話唔定仲有桃花TIM!
加油AR SIS!!

註冊日期: 2016-1-7

佢唔要你, 你更加唔好放棄呢份工。
同意樓上所講,要活得比佢好。
趁依家休息,好好裝備下自己,扮下靚,買下衫。
閃令令咁返去,等佢後悔。話唔定仲有桃花TIM!
加油AR SIS!!

註冊日期: 2015-7-4

呢份工一定要繼續做,辛苦建立嘅嘢為咗ex而放棄唔值得㗎,而且呢d情緒只係短期性啫,努力做好自己工作啦sis......

註冊日期: 2016-6-21

問題在於你放唔放得低個男人,人一變心,邊個都改變唔到,佢唔會一下子就會回心轉意,我估到你應該都做過無數既事想去令呢個男人向你回頭。但我知,你知,個結果係令自己個心更傷,更加看清呢個人。人同人係一個個個體,有自己既諗法,意向,當人決定左一樣野,係無人可以一下令佢改變。既然呢個男人選擇放棄呢段感情,作為另一半就要認命,重新洗牌,再來過。你就算依家離開左呢間公司,個心都係忘不掉呢個男人,你去到邊都一樣唔開心。做人無必要咁樣呀,人生苦短,要活在當下呀!珍惜你身邊擁有既野,無必要為一個男人糟蹋自己!

holicholic 發表於 2016-6-21 16:56
樓主話少打扮,呢樣真係要花D工夫研究,因為男人都係膚淺,鍾意靚既野,好多人認為內在美好就得,但如果 ...

真係好多謝你地既提醒!!
我醒緊喇